Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Trends in het Hoger Onderwijs

Met welke trends krijgt het Hoger Onderwijs te maken in 2022?

Terwijl de wereld haar herstel na de pandemie voortzet, worden de oproepen tot ‘beter en groter terugkomen' heftiger, met name in de druk die ligt op overheden, de academische wereld, bedrijven, en non-profitorganisaties. Naast de transformatie om te voldoen aan de behoeften van de studenten van vandaag en de beroepsbevolking van morgen, zullen universiteiten en hogescholen een cruciale rol spelen bij het creëren van de opnieuw bedachte - en betere - toekomst voor de wereld. De trends die in 2022 in een stroomversnelling komen, weerspiegelen zeker die druk.

Om je goed voor te bereiden hebben wij daarom een whitepaper gemaakt met 5 (wereldwijde) trends die het Hoger Onderwijs zullen gaan beïnvloeden in 2022. Hieronder kun je het volledige (Engelstalige) document downloaden, maar hierbij alvast een korte preview.

 1. Afkortingen met een groeiende invloed
  Verschillende acroniemen verschijnen steeds vaker in het medialandschap: SDG's, ESG & DEI. Waar staan ze voor en hoe gaan zij het Hoger Onderwijs beïnvloeden?
 2. Blijvende financiële gevolgen van de wereldwijde pandemie
  We zijn voorlopig niet af van COVID-19, dit heeft wereldwijd geleid tot economische uitdagingen en universiteiten zijn niet immuun.
 3. Meer vertrouwen in alternatieve financieringsbronnen
  Met opnieuw diverse financiële hindernissen voor de boeg, is deze trend – universiteiten die alternatieve financiering zoeken – geen verrassing. Wat misschien wel verrassend is, is hoeveel de eerste trend in de lijst financieringsstrategieën beïnvloedt.
 4. De hybride campus
  Nog een andere trend die wordt beïnvloed door de pandemie: de hybride campus gaat exponentieel groeien.
 5. Meer halen uit big data
  Met de verschuiving naar virtuele leeromgevingen, zal het gebruik van data om educatieve barrières aan te pakken een lange termijn trend worden.

Bekijk hier de volledige (Engelstalige) whitepaper waarin we dieper ingaan op deze trends.

Oplossingen voor het Hoger Onderwijs

Wist je dat LexisNexis diverse oplossingen heeft die het docenten, studenten, mediathecarissen en informatie specialisten in het Hoger Onderwijs makkelijker maken? Zoals:

 • Nexis Uni Krantenbank. Geef studenten en docenten toegang tot een betrouwbaar online krantenarchief. De database bevat actuele en historische informatie uit landelijke kranten en uit het internationale nieuws. Meer weten.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456