Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Vereenvoudig jouw onderzoek met Nexis Hub

Onderzoek doen is een onderdeel van het werk van bijna alle professionals. Of je nu docent, marketeer, advocaat of fiscalist bent. Goed om te weten dat LexisNexis een tool heeft om het verzamelen, analyseren en samenvoegen van informatie te vereenvoudigen. Deze tool heet Nexis Hub en in deze blog geven we een paar voorbeelden van hoe je Nexis Hub kunt gebruiken.

Concurrentieonderzoek

Elke campagne vereist grondig concurrentieonderzoek. Met Nexis Hub maak je deze taak makkelijker en korter. Deze browserextensie voor Google Chrome en Microsoft Edge stelt campagnemanagers en onderzoekers in staat om essentiële details efficiënt te verzamelen, bekijken en rapporteren. Eenmaal geïnstalleerd, kun je bevindingen markeren, knippen en verzamelen in een deelbare "hub". Nexis Hub legt automatisch bronnen, links en metadata vast, wat cruciaal is deze tijd van desinformatie.

Media Monitoring en Analyse

Effectief reputatiemanagement vereist inzicht in de perceptie van je merk in diverse media en sociale kanalen. Het bijhouden van nieuws, trends en concurrentie kan echter tijdrovend zijn. Nexis Hub vereenvoudigt het verzamelen en organiseren van cruciaal nieuws over je merk. Door relevante citaten en inhoud uit een media monitoring tool zoals Nexis Newsdesk®, sociale media of andere bronnen te "knippen", kun je een gecentraliseerde verzameling maken van alle relevante informatie. Vervolgens kun je alles combineren in een rapport dat gedeeld kan worden met jouw belangrijkste stakeholders.

Media en Journalistiek

Journalisten en mediaprofessionals vertrouwen op grondig onderzoek om tijdig op de hoogte te zijn van nieuws en trends.  Hoewel het de verantwoordelijkheid van journalisten zelf is om informatie nauwkeurig te verifiëren, kan Nexis Hub ze helpen bij het vereenvoudigen van het vinden, organiseren en volgen van informatie voor hun verhalen. Belangrijke citaten en datapunten kunnen met slechts een paar klikken worden opgeslagen in speciale collecties voor journalisten die aan meerdere projecten werken, inclusief metadata en bronlinks om hun geloofwaardigheid te waarborgen.

Due Diligence

Effectieve risicobeperking en merkbescherming vereisen diepgaand onderzoek naar relevante entiteiten of personen, evenals continue monitoring van watchlists en mediagegevens om potentiële regelgevings-, financiële en strategische risico's te identificeren. Naast het onderzoek moeten due diligence-professionals uitgebreide rapporten opstellen om stakeholders op de hoogte te houden. Nexis Hub integreert moeiteloos met Nexis Diligence+Tm, waardoor je ook nog een audittrail kunt vastleggen.

Academisch Onderzoek

Of je nu een student, postdoctoraal onderzoeker of professor bent, academische projecten vereisen nauwgezette planning en uitgebreid onderzoek. Daarbij is het belangrijk dat elke academische onderzoeker erop kan vertrouwen dat de informatie die ze citeren correct is. Nexis Hub stelt academische onderzoekers in staat om elke bron in hun scripties of onderzoeksrapporten nauwkeurig te citeren.

Met Nexis Hub kunnen studenten en professoren relevante gegevens, waaronder citaten en metadata ‘knippen’ uit online tijdschriften, gerenommeerde nieuwssites maar ook uit een onderzoekstool als Nexis Uni®. De intuïtieve Microsoft-add-in vereenvoudigt bovendien het proces van het integreren van citaten in artikelen en rapporten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Nexis Hub onderzoek doen en vastleggen eenvoudiger maakt. Maak nu zelf kennis met Nexis Hub: vraag een vrijblijvende demo aan via het formulier.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456