Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Breng structuur aan in de informatiechaos

Als je door een handvol vacatureomschrijvingen bladert, is de kans groot dat de meeste - zo niet allemaal - "ervaring met onderzoek en analyse" als een vereiste vermelden. Maar ondanks de noodzaak van hoogwaardige onderzoeksvaardigheden is er geen one-size-fits-all benadering voor het verzamelen en organiseren van informatie.

Hoe je jouw onderzoek ook aanpakt, je weet waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om bronnen bij te houden, informatieverlies te voorkomen en kritieke gegevenspunten vast te leggen. In deze blog bespreken we de meest voorkomende methoden voor het verzamelen en beheren van informatie en hoe een intuïtieve nieuwe browserextensie je onderzoeksproces kan vereenvoudigen en stroomlijnen.

Tabbladchaos

Er is veel data beschikbaar; sterker nog, experts schatten dat de wereldwijde dataproductie 180 zettabytes heeft bereikt. Met zoveel informatie om door te nemen, is de kans heel groot dat ook jij geregeld een paar browser-tabbladen – misschien wel meer dan 10 – open hebt staan tijdens je onderzoek. Dat maakt overzicht houden nog moeilijker.

Zeg vaarwel tegen tabbladoverbelasting: met de Nexis® Hub-browserextensie voor Google Chrome en Microsoft Edge kun je relevante informatie van overal op internet in een oogwenk vastleggen. Markeer eenvoudig de informatie die je wilt gebruiken in en klik om die "snippets" van informatie op te slaan op één centrale plek. De Nexis Hub-tool integreert ook met Microsoft Word, zodat je je snippets rechtstreeks in een werkdocument kunt toevoegen, in plaats van ze vanuit je browser te kopiëren.

Rommelige bronvermelding

In een tijdperk waarin desinformatie hoogtij viert, is het cruciaal om je beweringen te dubbelchecken en je bronnen correct te citeren.  Maar als je gegevens uit tientallen verschillende bronnen op het web haalt, kan het moeilijk zijn om alles overzichtelijk te houden - en een verkeerd toegeschreven citaat kan een grote klap zijn voor je geloofwaardigheid.

Bescherm je geloofwaardigheid en reputatie met Nexis Hub. Als je iets vindt op het internet en opslaat met Nexis Hub dan worden automatisch belangrijke metadata en bronlinks mee gekopieerd. Zo kun je met vertrouwen verder onderzoeken, wetende dat je altijd kunt terugkeren naar je betrouwbare bronnen.

Overvloed aan gegevenspunten

Specifieke gegevenspunten zijn belangrijk, maar als het gaat om het identificeren van bruikbare inzichten is het uitzoomen om trends of afwijkingen van de norm te ontdekken soms ook nuttig. Met Nexis Hub is het eenvoudig om het grote geheel sneller te zien.

Terwijl je belangrijke informatie knipt en opslaat, organiseert Nexis Hub al je onderzoek op één locatie (toegankelijk via Google Chrome of Microsoft Edge en Word) voor een breed, holistisch overzicht van je bevindingen. Door je onderzoek in volledige context in een consistente, gemakkelijk te scannen indeling te zien, kun je efficiënter patronen, terugkerende thema's of variaties in de dekking identificeren om precies die inzichten te bepalen die je in je rapporten wilt benadrukken.

We vertellen je graag meer over de voordelen en het gebruik van Nexis Hub: plan vandaag nog een demo in via het formulier.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456