Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Waar zijn de Jetpacks? Voorspellingen die niet zijn uitgekomen…

Lang geleden in de 20ste eeuw zag het jaar 2000 eruit als het ideale plaatje, een Utopia. Twee decennia later moeten veel voorspellingen die voor het jaar 2000 zijn gedaan nog uitkomen. Met behulp van Nexis® kijken wij wat de meest interessante en grappige voorspellingen voor de toekomst waren.

Vaarwel vliegenmepper

Aan het begin van de 20e eeuw voorspelde de Ladies Home Journal dat alle vliegen, muggen en kakkerlakken zouden verdwijnen. Andere voorspellers hadden een wereld zonder ratten voor ogen. Ik hoor Ratatouille al lachen.

Elektrische mogelijkheden

Een Amerikaanse journalist van de Knoxville Journal dacht dat elektriciteit de wereld radicaal zou veranderen in 2000. In zijn gedachte konden kamers spik en span schoongemaakt worden met maar 1 druk op een knop. Andere voorspellers suggereerden dat elektriciteit het mogelijk zou maken om eten als doperwten te vergroten naar de grootte van bieten, een nachtmerrie van ieder kind.

Vrienden op Mars

Veel futuristen dachten dat wij nu eindelijk wel zouden chillen met aliens. Sommigen zagen voor zich hoe op 1 januari 2000 een “Kosmos Verdrag van Eeuwige Vrede” getekend zou worden op Mars. Anderen dachten dat wij zouden chatten via telefoons met inwoners van andere werelden. Konden we E.T. maar bellen om weer eens langs te komen op aarde.

Gemakkelijk leren

In 1960 voorspelden sommigen dat kinderen zouden reizen op supersonische bussen om taallessen in alle landen in de wereld te volgen. Erg grappig als je je bedenkt dat schoolbussen in veel landen nog hetzelfde werken als toen. In 1928 dacht zelfs iemand dat kinderen tijdens het slapen lessen zouden absorberen en zo iedere nacht zouden leren. En misschien zelfs nog meer tegen beter weten in voorspelde Daisy Green, een 11-jarig meisje uit de U.K., 100 jaar geleden dat er in het jaar 2000 geen huiswerk meer zou bestaan.

Heb jij je eten doorgeslikt?

Een paar futuristen uit het begin van de 20e eeuw zouden verbaasd zijn over het feit dat wij nu nog ons voedsel eten met mes en vork. Zij dachten dat we tegen deze tijd niet meer zouden eten maar in plaats daarvan bij iedere maaltijd een pil zouden innemen. De mini hapjes die worden geserveerd in sterrenrestaurants komen hier toch aardig dichtbij.

Een dromerige toekomst

Futurist Herman Kahn dacht dat mensen voor maanden een winterslaap zouden houden terwijl robots de wereld zonder problemen draaiende zouden houden. Ook dacht hij dat wij tegen deze tijd onze eigen dromen zouden kunnen programmeren. Maar sorry Mr. Khan, we hebben al genoeg moeite met het uitkiezen van een film op Netflix.

Ook werden er voorspellingen gedaan over een wereldwijde pandemie. En terwijl dit wel is uitgekomen, zijn we helaas tekortgeschoten op de voorspellingen die van onze wereld een Utopia zouden maken. Gelukkig is er geen tekort aan technologische wonderen die ons kunnen helpen deze wereldwijde crisis aan te kunnen en de wereld een stukje beter te maken. Wij geloven graag dat Nexis® daar 1 van is, een perfecte tool voor marktresearch of voor een reis door het verleden. Benieuwd naar de uitvindingen van de toekomst? Misschien is PatentSight dan interessant voor uw: hiermee kunt u naar patenten zoeken.

Tags:

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456