Gebruik deze knop om te wisselen tussen donkere en lichte modus.

Verbeterde zakelijke prestaties: 6 manieren waarop data van toegevoegde waarde kan zijn

In de nasleep van de pandemie blijft de wereld, ondanks voorspellingen over een "nieuw normaal", even turbulent aanvoelen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat onzekerheid net zo consistent is als het eb en vloed. De druk om je aan te passen of risico te lopen, is sterk aanwezig. Daarom doen organisaties steeds vaker een beroep op hoogwaardige data om te helpen navigeren door een bedrijfslandschap dat voortdurend verandert. Als een betrouwbare vuurtoren wijst data de weg. Het stelt organisaties in staat om geavanceerde analyses uit te voeren, een schat aan inzichten vast te leggen en besluitvormers op de hoogte te houden om je bedrijf naar meer succes te leiden.

Koers zetten naar succes met hoogwaardige data

Zoals de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel ooit zei: "De vraag is niet of we in staat zijn om te veranderen, maar of we snel genoeg veranderen." Door gebruik te maken van hoogwaardige data kun je veranderingen doorstaan en er bovenop komen. Waarom? Traditionele besluitvorming is vaak gebaseerd op intuïtie of 'een onderbuikgevoel hebben'. Maar in de huidige, door data gedreven wereld is deze benadering grotendeels vervangen door analyses. Onderzoek toont aan dat organisaties die gedreven worden door data 19 keer meer kans hebben om winstgevend te zijn. Maar alleen vertrouwen op interne data is niet voldoende. Door hoogwaardige nieuwsdata in je analysetools te integreren, krijg je cruciale context die je helpt om markttrends te analyseren, de stemming onder consumenten te meten en strategieën van concurrenten te beoordelen aan de hand van op bewijs gebaseerde analyses.

Maar hoe zet je hoogwaardige nieuwsdata in? Laten kijken naar de mogelijkheden van premium nieuwsdata:

Identificeer opkomende trends voordat ze mainstream worden
Met hoogwaardige nieuwsdata kun je patronen en trends identificeren voordat ze algemeen bekend zijn, zodat je je strategieën proactief kunt aanpassen. In de financiële dienstverleningssector kunnen hoogwaardige nieuwsdata bijvoorbeeld worden gebruikt om beslissingen over portfoliomanagement te sturen en investeringen te beheren. Op dezelfde manier kunnen retailers en fabrikanten van verpakte goederen opkomende consumentenvoorkeuren of marktverschuivingen identificeren, zodat organisaties hun toeleveringsketens kunnen aanpassen of proactief nieuwe producten kunnen lanceren.

Risico’s efficiënter inschatten en beperken
Niemand vaart graag onvoorbereid een storm in. Hoogwaardige nieuwsdata dienen als een vroegtijdig waarschuwingssysteem, waardoor organisaties trends in regelgeving kunnen anticiperen of rode vlaggen voor hun reputatie kunnen waarnemen voordat ze escaleren. Vooral in sterk gereguleerde sectoren helpt het opnemen van actueel nieuws organisaties om bij te blijven met opkomende bedreigingen. Op dezelfde manier stellen analyses van archiefnieuws organisaties in staat om te identificeren of cruciale partners, leveranciers of andere derde partijen een geschiedenis van negatief nieuws hebben die een risico kunnen vormen. Voor bedrijven die complexe of uitgebreide toeleveringsketens beheren, verbeteren hoogwaardige nieuwsdata het vermogen om potentiële verstoringen op te sporen en proactief te reageren. Deze verbeterde zichtbaarheid strekt zich uit van schommelingen en natuurrampen tot geopolitieke onrust en onverwachte gebeurtenissen.

Versterk je merkpositionering
Het publieke sentiment kan een merk maken of breken. Met de komst van de 24/7 nieuwscyclus en het sterk verbonden sociale medialandschap, is de snelheid waarmee de publieke opinie wordt gevormd of gemanipuleerd drastisch toegenomen. Onjuiste informatie en desinformatie vergroten deze uitdaging alleen maar en verhogen de risico's voor de reputatie van een merk. In deze omgeving waar veel op het spel staat, wordt het integreren van nieuwsdata uit wereldwijde bronnen niet alleen een voordeel, maar een noodzaak. Het stelt merken in staat om continu de pols van de publieke opinie te volgen en stelt public relations en corporate communicatie teams in staat om snel en adequaat te handelen om de merkwaarde niet alleen te beschermen, maar ook te vergroten en het verhaal in een richting te sturen die duurzame groei ondersteunt.

Versterk klantbetrokkenheid en loyaliteit
Inzicht in consumentengedrag is de sleutel tot het stimuleren van betrokkenheid en loyaliteit. Hoogwaardige nieuwsdata bieden een verhelderend inzicht in wat klanten het meest waarderen, of het nu gaat om duurzaamheidspraktijken of ervaringsgerichte aanbiedingen. Historische nieuwsdata kunnen bedrijven helpen te begrijpen hoe consumentenvoorkeuren in de loop der tijd zijn geëvolueerd, terwijl actuele nieuwsdata onmiddellijke kansen kunnen signaleren voor tijdelijke aanbiedingen of promotiecampagnes. En natuurlijk speelt dit in op de laatste twee voordelen op onze lijst.

Verhoog verkoopopbrengsten met strategische planning
Inkomstengroei is de levensader voor ieder bedrijf. In de huidige dynamische markt is het essentieel om data te gebruiken ter ondersteuning van strategische planning. En interne data alleen geven je geen volledig beeld. Hoogwaardige nieuwsdata geven marketing- en verkoopactiviteiten meer mogelijkheden door bruikbare inzichten te bieden in de stemming onder consumenten, opkomende trends en schommelingen in de behoeften. Met deze onschatbare bron kunnen organisaties hun verkoop- en marketingstrategieën proactief op elkaar afstemmen om hun omzetdoelstellingen te halen of zelfs te overtreffen. In een landschap waarin consumentengedrag en marktomstandigheden in een oogwenk veranderen, helpt het strategisch gebruik van hoogwaardige nieuwsdata ervoor te zorgen dat marketing en verkoop wendbaar blijven, geïnformeerd en nauwkeurig gecoördineerd blijven voor maximale impact.

Bevorder innovatie en creativiteit
Creativiteit gedijt bij het samenbrengen van verschillende perspectieven. Toegang tot een breed scala aan nieuwsdata kan het innovatieproces van je organisatie verrijken. Hoogwaardige nieuwsdata fungeren als een voedingsbodem voor effectief onderzoek en ontwikkeling. Historische gegevens kunnen R&D-teams bijvoorbeeld helpen om de evolutionaire context van een bepaalde technologie of product te begrijpen, wat fundamenteel begrip biedt. Aan de andere kant kunnen actuele nieuwsgegevens teams attent maken op nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen of stappen van de concurrentie, en hen stimuleren om hun projecten te versnellen om aan veranderende eisen te voldoen.

Meer vertrouwen in besluitvorming door betere data

Om de complexiteit van de hedendaagse bedrijfsomgeving te navigeren, is betrouwbare, hoogwaardige informatie essentieel. Met de verrijkte hoogwaardige nieuwsdata van LexisNexis, die gemakkelijk toegankelijk zijn via een API of het Snowflake cloud-gebaseerd dataplatform, kun je putten uit een robuuste bron van tijdige, relevante gegevens om je organisatie op koers te zetten naar ongeëvenaard succes. Als je het volledige potentieel van hoogwaardige nieuwsdata wilt benutten voor je strategische planning, nodigen wij je uit om vandaag nog een gesprek aan te gaan met een van onze specialisten.

Neem contact met ons op

E-mail: support@lexisnexis.eu
Telefoonnummer: +31 (0) 20 485 3456